7 juli 2017 – Het CCV is begonnen met het schrijven van de nieuwe BORG regeling voor inbraakbeveiliging. Centraal in de ontwikkeling van deze nieuwe regeling is het feit dat betrouwbare beveiliging alleen tot stand komt door een goede mix maatregelen. Bouwkundig en elektronische beveiligingsmaatregelen die voortvloeien uit de VRKI. De eisen die gesteld worden aan deze maatregelen komen terug in de nieuwe CCV-schema’s: BORG-B en BORG-E. De ontwikkeling van beide schema’s verloopt synchroon, zodat ze goed op elkaar aansluiten en er een compleet beveiligingsplan voor de eindklant ligt.

Het verschil tussen oud en nieuw

Het oude BORG-schema had beide elementen ook al in zich, maar ging ervanuit dat een beveiligingsbedrijf over alle elementen van het beveiligingsplan de verantwoording nam. De nieuwe, flexibele opzet sluit meer aan bij de markt en geeft ruimte om mee te bewegen met de snelle ontwikkelingen op technisch vlak. Daarmee wordt de kwaliteit geborgd. Voorlopig zijn de regelingen niet onder accreditatie, maar is er wel toezicht door onafhankelijke Certificatie Instellingen.

Zekerheid en vakmanschap voor Borg inbraakbeveiliging

Aan de hand van de nieuwe BORG inbraakbeveiliging regelingen toont het beveiligingsbedrijf aan dat hij betrouwbaar is en over vakmanschap beschikt. Hierdoor weet de eindklant wat zijn risico is en in hoeverre de beveiligingsmaatregelen die genomen worden daarbij aansluiten. Natuurlijk geeft het BORG-certificaat ook aan dat de beveiligingsmaatregelen werken op het moment dat dat nodig is en voldoen aan alle eisen.

Ruimte voor ontwikkeling

De ervaringen van de laatste jaren met de huidige BORG-regeling worden meegenomen bij de herontwikkeling. Hetzelfde geldt voor de visie die de installateurs in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld vanuit een technisch perspectief. De techniek staat niet stil en regelingen moeten hierop anticiperen. Hoewel de aandacht nu is gericht op inbraaksystemen, is de verwachting dat separate systemen als toegangscontrole en camerasystemen zullen integreren tot een systeem. Ook daar zal de hernieuwde regeling op voorsorteren.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail