15 november 2013 – De politie publiceert actuele inbraakcijfers van Groningen en de rest van Nederland om het aantal woninginbraken terug te dringen. Al ruim twee weken is de website online. Wij hebben inmiddels enkele tientallen reacties van bezorgde mensen die toch eens de beveiliging willen laten controleren.

Op de website van de Mijn- Buurtpagina zijn recente inbraakpogingen en inbraken inzichtelijk op een kaart. Deze cijfers zijn zichtbaar binnen 24uur en de informatie blijft drie maanden op de website staan. Om de privacy te waarborgen hebben de cijfers enkel betrekking op postcodeniveau.

De ruim 91.000 inbraken op jaarbasis zijn voor de meeste mensen een abstract getal. In april maakte minister Opstelten afspraken om het aantal woninginbraken in 2017 met 30 procent terug te dringen. De politie probeert denkt dat mensen bewuster worden van het inbraakrisico door de website Misdaad in Kaart.

Als de site populair wordt, wil de politie ook andere criminaliteit, zoals auto-inbraken en fietsendiefstal, online zetten.

Website Mijn- Buurtpagina

Bent u geïnteresseerd in inbraakbeveiligingstips? Klik dan hier voor onze speciale pagina met inbraakpreventie tips.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail