U heeft haast en trekt de deur achter u dicht zonder dat u gecontroleerd heeft of u uw sleutels bij u heeft. Of u doet de voordeur op slot en de sleutel breekt af in het slot. Het restant is met geen mogelijkheid uit het slot te krijgen. Toch wilt u zo snel mogelijk weer naar binnen. Hoe weet u dat u de juiste slotenmaker langs laat komen voor het vervangen of repareren van uw slot? Na het lezen van dit artikel weet u dat u altijd een Politiekeurmerk slotenmaker moet bellen.

Een onbetrouwbare nep slotenmaker

Wanneer u erachter komt dat u uw huis niet in kunt, is snel handelen noodzakelijk. U wilt tenslotte weer zo snel mogelijk naar binnen. Maar wie belt u dan?

Nadat ze middenin de nacht buitengesloten waren, belden meneer en mevrouw van Dam een 24-uurs slotenmaker. Het bedrijf dat ze kozen stond bovenaan de zoekresultaten in Google. Binnen een uur was het bedrijf – twee man sterk – ter plaatse. Het slot was binnen 10 seconden open via de flipper-methode. Of het echtpaar even €650 wilde betalen. Nachttarief en voorrijkosten. Van tevoren had het echtpaar wel geprobeerd een prijsindicatie te krijgen, maar dit werd hun niet gegeven. Maatwerk kregen ze als antwoord.

Opgelicht door nep slotenmaker

Het echtpaar voelde zich enorm opgelicht door de nep slotenmaker. En ze zijn niet de enigen. Helaas komt Opgelicht door slotenmakerdit soort praktijken geregeld voor. Mensen die voor een dichte deur staan, zijn dus een verleidelijk doelwit om snel geld te verdienen. Ze hebben een probleem dat ook nog eens snel moet worden opgelost. Er is geen tijd om diensten te vergelijken. Daar springen sommige oplichters – die op klanten zeer intimiderend overkomen als er betaald moet worden – eenvoudig op in.

Hoe vind ik een betrouwbare Politiekeurmerk slotenmaker

 • Om oplichting door een slotenmaker die
voor het snelle geld gaat te voorkomen,
hebben we de volgende tips:
 • Meerdere Politiekeurmerk slotenmakers geven aan 
dat het openmaken van een deur of het vervangen van een slot – ook in de nacht
- tussen de €50 en €250 kost (indicatie).
 • Kies voor een Politiekeurmerk slotenmaker dat bedragen publiceert op de website of deze netjes 
aan de telefoon communiceert. Kan de slotenmaker vooraf geen prijs afgeven? Bel dan een ander.
 • Kies bij voorkeur voor een Politiekeurmerk slotenmaker in de omgeving dat al lange tijd bestaat.
 • Gaat het om een onbekend bedrijf. 
Vraag dan om een legitimatie en maakhier desgewenst een foto van. Probeer te achterhalen of hij een adres heeft of een winkellocatie.
 • Vraag of de medewerker met de bedrijfsauto of bus wil komen. Noteer of fotografeer het kenteken als u zich geïntimideerd voelt, voor het nemen van eventuele vervolgstappen.
 • Laat u niet intimideren. Voelt u zich onveilig? Bel dan aan bij buurtbewoners die u kent en vraag om hulp.
 • Maken jullie afspraken? Zet die – eventueel achteraf – op papier. Onder- teken nooit een half ingevuld formulier. Als er al sprake is van een overeen- komst, bewaar dan alle correspondentie en betaalbewijzen.

Voorkom dat u raakt buitengesloten

Om te voorkomen dat u plotseling een slotenmaker nodig hebt, zijn er nog enkele simpele tips:

 • Laat reservesleutels achter bij uw ver- trouwde buren of vrienden in de buurt.
 • Vervang uw slot op tijd. Als u merkt dat uw slot stroef wordt of dat u deze niet meer makkelijk open krijgt, laat dan een vakman komen.
 • Bezoek eerst zijn winkel of werkruimte zodat u weet met wie u zaken doet.
 • Kijk op internet en controleer of het bedrijf is aangesloten bij het politiekeurmerk.
 • Kijk bij voorkeur niet in de telefoongids. Wilt u toch een telefoongids gebruiken kijk dan niet alleen naar de grote advertenties. De regionale vakmannen adverteren vaak klein, omdat zij geen dure advertenties willen of kunnen betalen.
 • Sla de contactgegevens van een betrouwbare slotenmaker op in uw mobiele telefoon of schrijf deze in uw agenda. Of noteer het op een sticker op de voordeur of brievenbus.

Een geschikte slotenmaker vinden in Groningen

In Groningen zijn diverse kleine lokale slotenmakers actief die veelal alleen werken. Dit hoeft niets af te doen aan het specialisme van deze bedrijven. Echter is het wel zo dat deze slotenmakers door gebrek aan capaciteit en ondanks advertenties met 24uur service slecht telefonisch bereikbaar zijn buiten kantoortijden. Als u een slotenmaker zoekt in de avonden en in de weekenden kan het hierdoor soms knap lastig zijn om een slotenmaker te vinden die uw deur kan openmaken of uw slot kan repareren. Omdat de nood vaak hoog is worden alle bedrijven gebeld die te vinden zijn. Mede hierdoor is dit probleem in Groningen actueler dan ooit. Onze tip is om wanneer het echt niet lukt om een geschikte slotenmaker te vinden of wanneer u de slotenmakers die u buiten kantoortijden te spreken krijgt niet vertrouwd uit te wijken naar een hotel of andere slaapplaats. U kunt de volgende dag rustig op zoek naar een gespecialiseerde slotenexpert die normale tarieven doorberekend.

Winst zit in betrouwbaarheid

Het inschakelen van een betrouwbare politiekeurmerk slotenmaker kan een hoop ergernis achteraf schelen. Ze zijn o.a. te vinden op de site www.politiekeurmerk.nl/pkvwexpert. PKVW-bedrijven, die door het hele land zijn gevestigd, vormen uw aanspreekpunt bij inbraakpreventie. Zij voeren niet alleen controles uit, maar geven ook advies. Indien gewenst, brengen zij ook het juiste hang- en sluitwerk aan. Een aantal Politiekeurmerk slotenmakers is 24/7 beschikbaar voor noodoproepen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail