16 juli 2013 – De medewerkers van VDP Inbraakbeveiliging hebben op 16 juli inbraakpreventie tips gegeven voor de vakantieperiode. Om het de inbrekers wat moeilijker te maken hebben radio en tv noord een nieuwsitem over dit onderwerp gemaakt. `S ochtends op Radio Noord bij het ochtendprogramma “Vroeg op Noord” met presentator Okkie Smit en `s avonds waren wij te zien op “Noord Vandaag” het nieuws en actualiteitenprogramma van RTV Noord.
In het ochtendprogramma hebben we eerst een aantal inbraakpreventietips gegeven in ons kantoor. Later in de ochtend zijn we in een willekeurige wijk gaan kijken hoe het was gesteld met de inbraakpreventie. We wisten het natuurlijk al, maar het was opvallend om te constateren hoe weinig mensen een bewoonde indruk achterlaten tijdens de vakantie. Instinctief ruimt men de gehele woning keurig op om bij tuiskomst in een gespreid bedje terecht te komen. Een belangrijke inbraakpreventie tip was dus om de woning vooral niet te netjes achter te laten. Ook het sluiten van alle gordijnen is geen verstandig idee. Wilt u meer inbraakbeveiligingstips lezen klik dan hier voor onze speciale pagina met inbraakpreventie tips.
Hieronder ziet u de video die op 16 juli te zien was op TV Noord. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van de video dan vernemen wij dit uiteraard graag.

Onderstaande beschrijving was toegevoegd bij het video fragment op www.rtvnoord.nl

Ingenieuze inbraakpreventie steeds belangrijker

Beveiligingsbedrijven in de provincie Groningen maken overuren. Veel mensen zijn in de zomer niet thuis, terwijl inbrekers steeds inventiever worden. De methode om het slot uit de deur te trekken met behulp van een schroef is in opmars.
Beveiligingsbedrijven springen hierop in en verkopen steeds meer moderne preventietechnieken. Zoals een deur waarin een camera zit of een slot dat alleen ontgrendelt bij herkenning van een vingerafdruk. Toch kan een gewoon slot nog altijd een goede oplossing zijn, aldus VDP Inbraakbeveiliging in Groningen. In het najaar vinden de meeste inbraken plaats. Toch wordt in de zomer steeds meer ingebroken. Omdat mensen op vakantie zijn, gebeurt dit zelfs op klaarlichte dag.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail