Met een toegangscontrolesysteem kan worden bepaald “Wie, waar en wanneer naar binnen mag”. Een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager en/ of een biometrisch kenmerk, bepaald vervolgens wie is geautoriseerd voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al dan niet toegang.

 

 

Toegangscontrole en deurvergrendeling

Voor het elektronisch vergrendelen van een deur zou je denken dat een elektronisch slot voldoende is. Maar wat is een elektronisch slot en hoe werkt het precies? Hieronder worden drie mogelijkheden van bekabelde elektronische deuropeners, magneten en sloten beschreven.

Elektronische deuropenerElektronische deuropener

Een elektrische deuropener wordt toegepast in situaties waarbij de dagschoot van een slot op afstand moet kunnen worden vrijgegeven. Een elektrische deuropener wordt tegenover het slot in het kozijn gemonteerd. Met deze toepassing blijft de bekabeling in het kozijn.

Abloy-EL560-Elektronisch-SlotElektronische sloten

Met een elektronisch slot kan een deur op afstand worden vergrendeld en ontgrendeld op de nachtschoot. De bekabeling van het slot loopt door de deur via een flexibele kabelovergang naar het kozijn. 

Kleefmagneet of deurmagneetKleefmagneet

Bij elektromagnetische vergrendelingen is het principe van een elektromagneet of deurmagneet van toepassing. Na het inschakelen van de magneet ontstaat er een elektromagnetische kracht waarmee een deur kan worden afgesloten. elocktron-webwinkel

Klik hier om direct een offerte aan te vragen voor toegangscontrole systemen

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail