11 mei 2015 – Nemef Entr elektronisch slot

Elektronische deursloten lijken niet echt aan te slaan bij particuliere woningbezitters. Nemef heeft onlangs de Nemef Entr elektronische motorcilinder gelanceerd. Door plaatsing van de motorcilinder wordt het standaard aanwezige cilinderslot vervangen. De Entr is vooral ontwikkeld voor de particuliere woningbezitter die een elektrisch deurslot wil monteren zonder al te hoge kosten. De Entr bestaat uit een motorcilinder met bediendeel en een speciaal cilinderslot dat in het bestaande deurslot wordt geplaatst. Openen van de deur kan door middel van een afstandsbediening, speciale app voor de smartphone, vingerscan en codepaneel. Omdat de motorcilinder aan de binnenkant wordt geplaatst is niet aan de buitenzijde zichtbaar dat er een elektronisch slot is geplaatst. elocktron-webwinkel

Vooral de smartphone app heeft interessante functies. Niet alleen de deur kan met de app worden geopend. Ook kunnen bewoners zelf instellen wie wanneer naar binnen mag. Daardat instellingen eenvoudig door de beheerder van het systeem kunnen worden aangepast zal er ook meer gebruik worden gemaakt van deze fuctionaliteiten.

Alternatief voor sleutelkluisjes?

Vooral in kleinschalige zorgomgevingen is veel vraag naar eenvoudige manieren om zorgverleners toeging te kunnen verlenen. Tot nu toe zijn ouderen veelal aangewezen op een sleutelkluisje naast de voordeur voor het verlenen van toegang aan de thuiszorg of huishoudelijke hulp. Zeer regelmatig worden deze sleutelkluisjes door kwaadwillenden geforceerd met alle gevolgen van dien. Er is dus grote vraag naar eenvoudige mogelijkheden om deursloten eenvoudig elektronisch bedienbaar te maken. Op dit moment is de Nemef  Entr dus zeker een veiliger alternatief dan de huidige sleutelkluisjes.

Betrouwbaarheid

Een deurslot moet betrouwbaar en veilig zijn. De veiligheid van de smartphone app is gegarandeerd met een versleutelde Bluetooth 4.0 verbinding. Bij de eerste modellen is alleen communicatie via Bluetooth mogelijk. Later zullen er ook mogelijkheden komen om op afstand met de motorcilinder te kunnen communiceren. De smartphone app zal hierbij als een soort doorgeefluik fungeren zodat er geen externe datanetwerken nodig zullen zijn.

Professioneel toegangscontrolesysteem nodig?

De Nemef entr is natuurlijk een een prima product voor een woonhuis waar u op een eenvoudige manier een simpele variant van toegangscontrole wilt realiseren. Als u toegangscontrole bedrijfsmatig wilt inzetten is het goed om te kiezen voor een professioneel toegangscontrolesysteem. In ons Blog over toegangscontrole kunt u zich wat oriënteren over dit onderwerp. Wilt u liever dat wij u persoonlijk een op uw situatie afgestemd advies geven? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via 050-5251123.

 

Video’s van de Nemef Entr

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail